Новини » Спорт

Още един подиум на WRX за Себасниан Льоб и отбора PEUGEOT TOTAL на СилвърстоунAdmin29.05.2018г 

Още един подиум на WRX за Себасниан Льоб и отбора PEUGEOT TOTAL на Силвърстоун

- WRX Кръг №4 – Силвърстоун, 26-27.05

Деветкратният световен рали шампион Себастиан Льоб продължи победната серия от челни места на подиума на всеки финал от Световния рали крос шампионат тази година, подчертавайки своята последователност и скорост зад волана на PEUGEOT 208 WRX. Неговото 3-то място на подиума в Силвърстоун помогна на пилота от отбора PEUGEOT Total да затвърди второто си място в Шампионата.

Себастиан Льоб, победителят от предходния кръг в Белгия, имаше стабилно представяне през уикенда и подчерта своето темпо с финал на подиума. С 2 втори места в квалификациите и победа в полуфинала, той демонстрира поредно борбено представяне в 6-те обиколки на финала след изоставане на старта, добавяйки нов трудно спечелен трофей към своята колекция: 4 подиума в 4 кръга от Световния рали крос шампионат на FIA досега в този сезон.

Кевин Хансен се класира 6-ти за финала след ден, пълен с приключения: въпреки всичко това беше събитие, на което шведският младеж действително премина критичната точка, като достигна до финала за първи път тази година. За нещастие той спука гума след голям скок на Силвърстоун, което го лиши от резултат – но „младшият“ на отбора показа завидна скорост и потенциал от старта до финала.

Тими Хансен имаше отлична скорост, но никакъв късмет на Силвърстоун. В челните редици от самото начало на уикенда, демонстриращ за пореден път своя талант по време на квалификациите и дори печелейки състезание в събота, шведът беше спрян на полуфинала от спукана гума, което означаваше, че не може да продължи нататък. Тими е е единственият пилот, печелил състезание във всеки от кръговете на Световния рали крос шампионат 2018 досега.

Досега отборът PEUGEOT Total е бил на подиума с поне един автомобил във всеки кръг от Шампионата. Отборът на PEUGEOT в момента заема 3-то място в класирането на отборите – само 1 точка след 2-рия, докато Себастиан Льоб се осигури 2-рото място в класирането на пилотите.

СЛЕДВАЩ КРЪГ
Световният рали крос шампионат на FIA отива в Хел! Прочутата норвежка локация ще бъде домакин на следващия кръг от сериите на 9-10 юни близо до Тронхайм на западното крайбрежие. Дългата 1,019 километра писта Ланкебанен, състояща се от 63% асфалт и 37% чакъл, винаги привлича многобройни зрители заради високите скорости и впечатляващите завои, а Себастиан Льоб финишира на подиума миналата година. Влизането в състезанието, най-северната спирка от календара, е винаги внушително - и е още една чудесна възможност за звездните пилоти на PEUGEOT да заблестят.

КЛАСИРАНЕ НА ПИЛОТИТЕ СЛЕД №4/12
1. Johan KRISTOFFERSSON / Volkswagen Polo R – 105 pts
2. Sébastien LOEB / PEUGEOT 208 WRX – 91 pts
3. Andreas BAKKERUD / Audi S1 – 83 pts
4. Petter SOLBERG / Volkswagen Polo R – 80 pts
5. Mattias EKSTRÖM / Audi S1 – 80 pts
6. Timmy HANSEN / PEUGEOT 208 WRX - 71 pts
7. Niclas GRÖNHOLM / Hyundai i20 – 52 pts
8. Kevin HANSEN / PEUGEOT 208 WRX - 41 pts
9. Janis BAUMANIS / Ford Fiesta - 35 pts
10. Timur TIMERZYANOV / Hyundai i20 - 34 pts
11. Robin LARSSON / Ford Fiesta - 30 pts
12. Guerlain CHICHERIT / Renault Mégane RS - 29 pts
13. Kevin ERIKSSON / Ford Fiesta - 25 pts
14. Jérome GROSSET-JANIN / Renault Mégane RS - 25 pts
15. Tommy RUSTAD / Volkswagen Polo - 9 pts

КЛАСИРАНЕ НА ОТБОРИТЕ СЛЕД КРЪГ №4/12
1. PSRX Volkswagen Sweden - 185 pts
2. EKS Audi Sport - 163 pts
3. Team PEUGEOT Total - 162 pts
4. GRX Taneco - 86 pts
5. Olsbergs MSE - 55 pts
6. GC Kompetition - 54 pts
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

МГЕ-46В
МГЕ-46В
Разфасовка: 205 литра
Цена: 678.72лв.
Купи