Новини » Любопитно

За измити стъкла на пътя - глоба за шофьораAdmin18.07.2018г 

За измити стъкла на пътя - глоба за шофьора

Нова Наредба за обществения ред на Столичния общински съвет предвижда: мият ли ви стъклата на светофара - получавате глоба.

Паричната санкция ще бъде нанесена, само ако водачът на превозното средство плати на мияча на стъкла. В противен случай контролният орган не може да докаже провинението.

Репортер на "Здравей, България" демонстрира ситуацията със случаен шофьор на столично кръстовище пред Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност на Столичния общински съвет.

Илиев заяви, че "ако този господин ви беше дал пари, той щеше да стане ваш съучастник и щеше да ви стимулира. Тогава той щеше да бъде наказан, ако контролният орган прецени, че има извършено такова нарушение", обясни председателят.

Целта на новата наредба, продължи Иванов, е максимално кръстовищата да бъдат изчистени от хората, които мият коли.

"Шофьорите в София, които биха позволили и биха платили да им се измият стъклата, са може би съвсем малко. Въпреки това, искаме да предотвратим едно такова деяние”, поясни той. Затова допуснахме това предложение да се разгледа от водеща комисия, за да можем да преценим кой е най-точният начин да се случи това".

Новата наредба за обществения ред и сигурност ще бъде гласувана на 26 юли.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Ecogas 10W-40
Gazpromneft Ecogas 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1086.72лв.
Купи