Новини » Автоновини

Високопроходим автомобил получи РДПБЗН – КюстендилAdmin10.10.2018г 

Високопроходим автомобил получи РДПБЗН – Кюстендил

Автомобилът бе предоставен от кмета на Кюстендил Петър Паунов и от представителя на софийското дружество-дарител Борис Редански

Служителите на РДПБЗН ще ползват високопроходимия автомобил в труднодостъпни горски територии. Автомобилът е предоставен на община Кюстендил като дарение от софийско дружество.

До този така желан резултат се стигна след изпратено искане до кмета на Община Кюстендил от директора на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев. Той мотивира нуждата от такъв автомобил с реалностите – повечето от населените места са в планински и полупланински и трудно достъпни райони с липсващи пътища и постоянни водоизточници. РДПБЗН – Кюстендил, осигурява пожарната безопасност и защитата на населението на територията на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Рила, Кочериново, Сапарева баня, Бобошево, Невестино и Трекляно, като горските територии заемат площ 167 052 ха, което представлява 54,2 % от общата площ на област Кюстендил.

Кметът на общината внесе предложение в Общинския съвет дареният на общината автомобил „Фиат Фулбек“ на стойност 53 000 лв да бъде предоставен на РДПБЗН за обезпечаване и подобряване изпълнението на функциите и задълженията им. Решението бе гласувано на сесия на Общинския съвет – Кюстендил и автомобилът вече е на разположение на дирекцията. Комисар Георгиев прие с благодарност предоставения високопроходим автомобил, като връчи на кмета и на дарителя плакет за принос в партньорството с РДПБЗН – Кюстендил за опазване живота, здравето и имуществото на гражданите.

Източник: https://www.mvr.bg
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Compressor Oil 220
Gazpromneft Compressor Oil 220
Разфасовка: 205 литра
Цена: 933.94лв.
Купи