Новини » Любопитно

CITROËN BERLINGO надмина 200 000 продажбиAdmin11.03.2020г 

CITROËN BERLINGO надмина 200 000 продажби

По-малко от година след лансирането му, 3-тото поколение Citroën Berlingo надмина 200,000 продажби. 
В Европа през 2019 моделът достигна 16% пазарен дял в своя сегмент (леки + лекотоварни) и допринесе за цялостното добро представяне на марката в годината. Именно Citroën бележи най-голям ръст на пазара измежду първите 12 марки.*


От лансирането му през септември 2018, пазарната реализация на 3-тото поколение Berlingo надмина 200, 000 (Berlingo + Berlingo Van). Почти 150,000 от продажбите са отчетени през 2019, което нарежда модела на 2-ро място по продажби в гамата на Citroën, след C3.

През изминалата година моделът се представи отлично в Европа, където достигна пазарен дял от 16% в своя сегмент. 2/3 от продажбите са за товарната версия, Berlingo Van, 1/3 за пътническата - Berlingo.
Търговският успех на 3-тото поколение Berlingo има голям принос в общата реализация на марката за изминалата година. През 2019 Citroën отбелязва най-голям ръст сред първите 12 марки на пазара в Европа*.

Berlingo се отличава с комфорт, съвременен дизайн, технологии от последно поколение, богат продуктов микс и предложения, отговарящи на различни потребителски нужди. Няколко примера за тяхната реализация:

•За Berlingo Van
•Близо една от 4 продажби е в най-екипираните версии: Driver и Worker
•Близо 80% от реализираните модели са поръчани с Extenso® Cabin (3 седалки отпред)
•Близо един от 4 автомобила са поръчани с опцията Surround Rear Vision (визуализация на пространството зад автомобила и пространството от страната на пасажера върху 5" екран, разположен на мястото на огледалото за обратно виждане)


•За Berlingo

•Над 60% от продажбите са в по-високите нива: Feel and Shine
•Близо 35% от автомобилите са поръчани с опционални интериори
•Близо 40% от автомобилите са поръчани с камера за заден ход Top Rear Vision (визуализация върху сензорния екран на реконструирано 180° изображение на пространството зад автомобила)
*на база регистрираните продажби леки + лекотоварни автомобили - Европа 30 държави, 2019 година

Марката Citroën
Участник на международната автомобилна сцена с пълна гама продукти, Citroën е символ на креативност, иновативни и смели решения от 1919 г. до днес. Източник на вдъхновение за марката са хората и начинът им на живот. Този дух намира израз в мотото „Inspired By You“, както и в уникалните изживявания и опит, които тя предлага на своите клиенти: например възможността за онлайн оценка на търговските центрове и сервизното обслужване - Citroën Advisor, решенията за мобилност - Citroën Rent&Smile, Earn&Drive и др. Citroën, това са 10 000 точки на продажба и следледпродажбено обслужване в почти 90 страни и един милион продадени автомобила през 2019 г.

Източник: www.citroen.bg
 
Коментари

Добави коментар

Реклама