Новини » Любопитно

Автомобил от 1936 година участва в най-старото рали в България „Розова долина”



29.05.2010г 

Автомобил от 1936 година участва в най-старото рали в България „Розова долина”

Най-старото рали в България „Розова долина” се провежда днес и утре. Това съобщи пред Агенция “Фокус” организаторът на ралито Борислав Моравенов от Пловдивския автомобилен клуб. За пръв път ралито се провежда през 1938 година. Провеждането му е било прекъснато заради Втората световна война. През 2000-та година обаче то е възстановено. Ралито е за ретро и класически автомобили.
Сега се провежда 11-то издание. В него участват 72 екипажа от цялата страна. На него могат да се видят най-различни модели редки автомобили. Най-старият автомобил, който се състезава, е „Мерцедес” 230 от 1936 година.
Маршрутът на ралито е Пловдив-Карлово-Калофер-Стара Загора-Пловдив и е с дължина 240 км.
В различните населени места кметовете на градовете връчват купи на определени екипажи. Довечера ще има майсторско управление. Колите ще бъдат разделени по класове в три класа и ще бъде връчена купа. Финалът е утре в 16 часа на централния площад в Пловдив. Тогава всички участници ще получат плакети за участието.
Сред участниците в състезанието е главната медицинска сестра на УНСБАЛ „Св. Екатерина” Екатерина Карастоянова. Тя участва в ралито с „Миникупър”. Съпругът й също е сред състезателите. Той също е с „Миникупър”.
Ралито се провежда всяка година в последната седмица на месец май.




Коментари

Добави коментар

Реклама