Новини » На път

Време не остана до старта на рали "България"



07.07.2010г 

Време не остана до старта на рали "България"

Организаторите на рали “България” ще кандидатстват отново за кръг от световния рали-шампионат за включване в календара през 2012 г., стана ясно днес на пресконференция. “Първо нека видим как ще се справим тази година, да изчакаме доклада на делегата на FIA и нищо не ни пречи да поискаме отново да организираме кръг от WRC. Календарът за 2011 г. излезе, вариантът е 2012”, коментира Георги Янакиев, председател на БФАС. “Не е тайна, че North One е против ротационния принцип на ралитата. Ние не сме гласували против рали “България”, по-скоро не искаме ротационен принцип, на базата на който традиционни състезания остават извън календара”, коментира Саймън Ланг от North One, промотър на WRC, който има глас в рали комисията на FIA, решаването на календара и даването на телевизионните права за излъчване на състезанията.

Седмият кръг от WRC – рали “България 2010”, бе включен в родния шампионат на извънредно заседание на БФАС. “Преди 5 месеца сме подали документите за рали “България”. Тогава се допитахме до нашите пилоти и не казаха, че не искат кръгът от WRC да е в родния календар, защото с общата си дължина скоростни отсечки и преходи е две трети от нашия шампионат. Поради отпадането на рали “Хеброс” и все още трудната ситуация на останалите състезания, се събрахме и решихме рали “България” да бъде част от родното първенство”, коментира директорът на ралито Борис Капев.
БФАС е получила разрешение от FIA за организиране на допълнителна зона за зареждане за пилотите, които ще се състезават за националния шампионат. Също така те няма да са длъжни да купуват гуми от FIA както пилотите, записани във WRC. Все още остава висящ въпросът за 4 коли, които не покриват изискванията на FIA, но се работи по допускането им в състезанието.


Агенция Speed-Press




Коментари

Добави коментар

Реклама