Новини » На път

Тир изсипа 2 млн. евро на магистрала в Италия



07.07.2010г 

Тир изсипа 2 млн. евро на магистрала в Италия

На автомагистрала в Италия в резултат на пътно транспортно произшествие товарен камион на монетния двор разсипа на пътя монети на стойност 2 млн. евро. Монетите са били с номинал от 1 и 2 евро, а инцидентът се е случил на магистралата свързваща провинция Фоджа с Черинола.
Според свидетели на катастрофата пътят е бил буквално осеян с монети, съобщиха медиите.
За броени минути след инцидента се образувала километрична опашка. Шофьорът и и експедиторът, съпровождал ценния товар са получили травми и не са могли да предотвратят разграбването на монетите. В реултат на това за броени минути преди идването на полицията са били откраднати приблизително 50 хил. евро.
Бронираният специален камион бил напълнен с ценния товар в охранителен институт в северния град Чезена и водачът му трябвало да го стовари в банка край административния център на областта Пуля - Бари. Но между Фоджа и Чериньола асфалтът бил така нажежен от горещото време, че предната гума на ТИР-а трамнала и той започва да се движи зигзаг, при което се ударил в лек автомобил. "Откатът" обаче го изпратил в мантинелата и при съприкосновението с нея залостената задна врата на камиона поддала и от кашоните в товарното помещение се изсипали опаковани в цилиндри стотици хиляди евро. ТИР-ът продължил да се носи още известно време по инерция, което помогнало на изсечените преди броени дни новички монети да се разпилеят яко във всички посоки.
Според свидетели "златната треска" в първия момент така била обхванала водачите и пътниците от спрелите автомобили, че в ламтежа си за лесна плячка те забравили да надникнат в кабините на катастрофиралите камион и автомобил.

Източник: Insurance.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама