Новини » На път

Бензинът в Гърция свършва. Протестите - не



27.07.2010г 

Бензинът в Гърция свършва. Протестите - не

Задълбочава се кризата с бензина в Гърция. По бензиностанциите има опашки от стотици коли, които се опитват да заредят в последния момент. На много места количествата с гориво вече са изчерпани. Стачката на собствениците на камиони и цистерни принуди водачите да се презапасяват с бензин. Засега стачката е безсрочна.
Цистерни блокираха пристанището Суда. Централната магистрала не е блокирана, само в отсечката Ламия - Атина, но движението е затруднено от бензиновози, разположени в последна лента. От своя страна и собствениците на бензиностанции са готови за протести срещу друга част от спорния проектозакон на министерството на транспорта, съобщи БНР.
По международните летища в Атина и Солун пътниците също чакат по опашки. Протестите на авиодиспечерите се свеждат до обслужване на определен брой полети на ден, което води до големи закъснения и анулиране на някои направления.
От Търговската камара изказаха опасение, че до дни в търговската мрежа ще се почувства липса на стоки от първа необходимост.
Собствениците на туристически обекти очакват стачките да доведат до анулиране на резервации.

Източник: Insurance.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама