Новини » На път

Най-тежката мярка за неотклонение за пътен инцидент, причинен от пиян шофьор



28.07.2010г 

Най-тежката мярка за неотклонение за пътен инцидент, причинен от пиян шофьор

56-годишният софиянец управлявал автомобила с 1,82 промила алкохол и вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол

Сигнал за пътния инцидент е получен в столичната полиция в ранния следобед на 21 юли. Според информацията, към 14.10 часа, на кръстовището на бул. „Житница” и „Цар Борис Трети” настъпило пътно-транспортно произшествие между два автомобила и трима пешеходци. Служителите на „Пътна полиция” – СДВР изяснили обстоятелствата около инцидента: лек автомобил „Форд Фиеста /софийска регистрация” се движел по „Житница” от „Овча купел” към „Цар Борис Трети” и след ляв завой на кръстовището в посока към „Руски паметник” , в нарушение на ЗДвП ударил „Опел Кадет” /софийска регистрация”, идващ от бул. „Н.Петков” към ”Руски паметник” . След удара, шофьорът на форда изгубил управлението на автомобила, качил се на десния тротоар и ударил трима пешеходци – 25-годишна, 27-годишен и 24-годишен, като им причинил леки телесни повреди – престъпление по чл. 343 Б, ал.1 от НКС., потвърдени от съдебно-медицински експертизи в хода на образуваното незабавно.производство по чл. 362 ал.3 от НПК.
Още преди огледа на място, водачът на форда е изпробван с дрегер, който посочил 1,82 промила алкохолно съдържание. В последствие, в хода на разследването са разпитани свидетели, сред които и пострадалите, изготвена е справка за шофьора на форда В.С./54г./ от София, която изяснила, че той е осъждан и за друго такова престъпление – чл. 343Б ал.1 от НК, както и че в СРС е внесен още един обвинителен акт срещу него за престъпление – чл.343Б ал.2, вр. ал.1 от НК - в съдебна фаза. По същия член на В.С. е повдигнато обвинение по случая, той е разпитан е задържан за 72 часа.
На 24 юли незабавното производство е докладвано в Районна прокуратура и е внесено искане в съда за налагане на мярка „задържане под стража” за В.С.
С оглед на фактите от съдебната му биография и опасността той извърши следващо подобно престъпление, състав на СРС-НК се е произнесъл за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.




Коментари

Добави коментар

Реклама