Новини » На път

Още пари за пътища



28.07.2010г 

Още пари за пътища

180 млн. лв. за инфраструктурни обекти с национално значение отпусна допълнително кабинетът на вчерашното си заседание, съобщи в. Класа. Парите са за магистрала „Марица”, Южната дъга на Софийския околовръстен път, археологически проучвания и отчуждителни процедури, национално и авансово финансиране на програмите за трансгранично сътрудничество, проектиране на приоритетни пътни обекти.
Целево финансиране ще получат и общините Велико Търново – за реконструкция на пътното кръстовище Качица, и Столична община – за ремонта на бул. „Брюксел”.
Средствата са по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2010 г. Те се осигуряват от резерва за непредвидени и неотложни разходи за структурни реформи и са включени в актуализирания Закон за държавния бюджет.
Част от парите ще отидат за нови кадастрални карти, за финансиране на проекти на Агенция „Пътна инфраструктура” с оттеглено финансиране по програма ФАР и за проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради”.


Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама