Новини » На път

В понеделник ще се състои първа копка на лот 3 на АМ „Тракия” в Нова Загора



30.07.2010г 

В понеделник ще се състои първа копка на лот 3 на АМ „Тракия” в Нова Загора

Магистралата София-Калотина ще бъде построена до 2015 година, съобщи ръководителят на Агенция „Пътна инфраструктура” Божидар Йотов. Съоръжението е оценено на 380 млн. евро, като финансирането е по ОП „Транспорт”. Проектът ще бъде на три части: София – Калотина /49 км/, Западната част от Околовръстното шосе и Северната скоростна тангента. Приоритетен ще бъде участътък от АМ Люлин до река Какач, чиято стойност е 50 млн. евро, като се предвижда той да бъде реализиран без помощта на Брюксел. Тази отсечка трябва да бъде готова до 2012 г.

В понеделник ще се състои първа копка на лот 3 на АМ „Тракия” в Нова Загора. В Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) бе подписан договорът с избрания изпълнител на надзора на лот 3. В понеделник изтича десетдневният срок за обжалване за избор за строителство и надзор на лот 4.
АПИ създава контролна група, която трябва да се занимава със строителството на АМ „Тракия” и така ще бъде за трите лота.

Ежедневно един човек от тази група ще обхожда на място района на строителството и ще докладва как вървят дейностите. Екипът ще прави всеки месец доклад.

Контролни групи ще бъдат направени за автомагистралите „Марица”, „Струма”, „Люлин”.

Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама