Новини » Любопитно

В менюто на италиански ресторанти е включен...тест за алкохол



30.07.2010г 

В менюто на италиански ресторанти е включен...тест за алкохол

В Италия от днес влиза в сила нов правилник за движение по пътищата. По-строго ще се санкционира шофирането след употреба на алкохол и са увеличени глобите за превишена скорост.
Италианският сенат одобри окончателно новия правилник за движение по пътищата, с което се променя една трета от досегашните норми. Не случайно те влизат в сила сега, в началото на сезона на летните отпуски, когато се очаква милиони автомобили да задръстят магистралите на излизане от големите градове.
Сред най-важните нововъведения е пълната забрана за употреба на алкохол за младите шофьори - до 21 годишна възраст и тези с по-малко от три години шофьорски стаж. Нулевите промили алкохол ще важат също за професионалните шофьори - водачите на автобуси, таксита и камиони. За тях се въвежда и тест за употреба на наркотици. На всички магазини по бензиностанциите ще бъде забранено да продават концентрати след 22:00 часа. А ресторантите ще предлагат за желаещите тест за алкохол.
По-либерални стават наказанията с отнемане на точки от книжката, но затова пък се увеличава размерът на глобите. За превишена скорост те са между 155 и 779 евро, предаде БНР.
Премиерът Силвио Берлускони каза, че е много удовлетворен от приемането на правилника, който според него, заедно с нови инвестиции в инфраструктурата, ще увеличи сигурността и ще намали смъртните случаи по пътищата.

Източник: Insurance.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама