Новини » На път

Престъпни рокерски банди не развиват дейност на територията на България



31.07.2010г 

Престъпни рокерски банди не развиват дейност на територията на България

Във връзка със съобщение на Европол, че престъпни рокерски банди са се насочили към Югоизточна Европа,от пресцентъра на МВР уточняват, че към днешна дата те не представляват заплаха за сигурността и обществения ред в България и няма данни да развиват дейност на наша територия. Изложените от Европол факти се базират на аналитичната дейност на организацията за заплахите и развитието на организираната престъпност и тероризъм в Европа. Цитираните рокерски банди „Ангелите на ада” и „Бандидос” са известни на българските правоохратинелни органи, които поддържат добър информационен обмен с Европол от 2007 година. Тогава страната ни стана пълноправен член на международната организация.

Рокерските банди са структури, които биха могли да окажат негативно влияние върху обществения ред, като най-често проявите им са свързани с масови безредици, побоища след употреба на алкохол и наркотици, грабежи, изнудвания, заплахи, трафик на оръжие.

Органите на МВР са в непрекъснат контакт с партньорските служби и в готовност да противодействат на каквато и да е престъпна дейност или нарушаване на обществения ред, а виновните да понесат отговорност в съответствие с българското законодателство.




Коментари

Добави коментар

Реклама