Новини » На път

Автокрадец–рецидивист бе установен и задържан



03.08.2010г 

Автокрадец–рецидивист бе установен и задържан

Столичните криминалисти тръгнали по следите на автокрадец след сигнал за грабеж, при който е пострадала столичанка. След упорита работа, вчера извършителят е задържан.
На 11 май, около 8,20 часа, докато потегляла от адрес в ж.к. “Лагера” с личния си автомобил “БМВ 320”, собственичката чула нетипичен шум и слязла да провери какво става, като оставила колата с работещ двигател. В този момент приближил непознат мъж, избутал я, седнал зад волана и потеглил, влачейки я, а после изчезнал в неизвестна посока. От тътренето по улицата жената останала с телесни повреди. По случая в Шесто РУМВР тогава е образувано досъдебно производство и автомобилът е обявен за издирване.
В последствие досъдебното производство е изискано в СДВР, където служители от сектор “Престъпления свързани с моторни превозни средства” провели редица оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, изготвили фоторобот и установили извършителя – 34-годишният П.Т., с прякор Пепи Софиянчето. Той е много добре познат на органите на МВР за автокражби, хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Софиянчето има 10 регистрации за различни криминални прояви, но до момента не е осъждан.
П.Т. е задържан на домашният му адрес, въпреки, че съпругата му се опитала да го укрие. В дома му са намерени две бейзболни шапки, които отговарят по описание на тази, с която е бил по време на грабежа. Намерени са и три мобилни телефона, чиято действителна принадлежност е в процес на установяване.
П.Т. е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
Работата по случая продължава.




Коментари

Добави коментар

Реклама