Новини » Любопитно

Италианска броня за руската войска!



09.08.2010г 

Италианска броня за руската войска!
По данни на вестник Комерсант, Министерството на отбраната на Русия е приело на въоръжение бронемашини от… Италия. Става дума за модела Iveco LMV M65. Решението е с две страни - освен от Италия, войската ще се снабдява с продукция и от Русия, защото автомобилите скоро ще започнат да се монтират и там. Ежегодно армията и милицията, която съвсем скоро може да стане полиция след направено от президента Медведев предложение, могат да купуват по 500 такива бронирани коли, които формално ще получат клеймо "Сделано в России", макар че фактически ще си остават чуждо производство.

Сборният монтаж на Iveco LMV M65 ще бъде организиран в мощностите на КамАЗ и това ще нанесе сериозен удар върху интересите на ГАЗ, който произвежда бронемашините Тигр.

Iveco LMV M65 е съвременен автомобил със защита шести клас, докато Тигр има само трети. Ориентировъчната цена на Iveco LMV M65 е 300 000 евро, докато Тигр струва на Министерството на отбраната около 100 000 евро.

Представителите на ГАЗ, реагираха незабавно без радост - "Заявените от италианците показатели за противоминна защита - че Iveco издържа на взрив от 8 кг тротил, не ca проверявани от никого. А по показателите за проходимост машината на Iveco отстъпи на Тигъра в изпитанията, проведени през зимата" - са заявили източници близки до ръководството на ГАЗ.


Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама