Новини » Любопитно

Mahindra&Mahindra дава $ 400 милиона за SsangYong



12.08.2010г 

Mahindra&Mahindra дава  $ 400 милиона за SsangYong Индийският автопроизводителен гигант Mahindra&Mahindra подаде заявка в конкурса за закупуване на контролния пакет акции на южнокорейската автокомпания SsangYong Motor. Това решение е било прието на съвет от директорите на индийската корпорация. Според агенцията Reuters, Mahindra&Mahindra са готови да платят за SsangYong Motor 400 милиона долара.

Освен голямата индийска компания за Ssangyong Motor се бореха още шест компании, но най-сериозният претендент - алиансът Renault-Nissan, преди дни обяви, че след щателно проучване на сделката се отказва от участие в търга.

SsangYong Motor е една от най-старите южнокорейски компании за производство на автомобили, основана още през в 1954-а година. Първоначално с държавна подкрепа тя се занимава с производство по монтажен способ на всъдеходи за американската армия в страната, по-късно започва да прави свои модели, използвайки технология и компоненти от Mercedes.

През 2009-а година, вече като собственост на китайска компания, в резултата на кризата SsangYong беше обявен във фалит, а през май тази година беше изкаран и за продажба.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама