Новини » Любопитно

Ford продължава с инвестицията си в Крайова



13.08.2010г 

Ford продължава с инвестицията си в Крайова От Ford обявиха, че ще стартират производство на нов малък свой модел /по всяка вероятност става дума за В-мах/ в румънския си завод в Крайова и ще продължи да развива планираната си инвестиция от 675 милиона евро в разположения на запад от столицата Букурещ град.

Вице-президентът на Синия овал по световното производство и доскорошен шеф на Ford Europe Джон Флеминг съобщи, че производството на новия модел ще стартира най-късно към края на следващата година и добави: "колата която ще правим в Румъния ще е малка и в момента нямаме подобен автомобил в гамата си".

Флеминг каза още, че заводът ще прави от нея около 150 000 коли годишно. Според него Ford малко изостава спрямо плановете си за развитие на бившия завод на Daewoo, който американската компания закупи от румънското правителство през 2008-а година. Компанията има намерение да вдигне производителността на новото си предприятие до 250 000 коли в края на 2011-а и до 300 000 през 2013-а, съгласно договора си с румънското правителство.

Флеминг съобщи още, че в плановете на Ford фигурира още и производството на високотехнологични и икономични двигатели в Румъния. От компанията ще наемат на работа над 3500 души през тази и следващата година, които ще се добавят към сегашните 3500 работника наследени от предишния собственик Daewoo.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама