Новини » Любопитно

Руската програма продължава



17.08.2010г 

Руската програма продължава Още 200 хиляди руснаци до края на годината ще могат да сменят с държавна помощ старите си бараки за нови коли. Преди дни министър-председателят Владимир Путин лично връчи постановление на правителството на министъра за промишлеността и търговията Виктор Христенко за продължаване на програмата, като за целта от бюджета са отделени още 10 млрд. рубли.

Условията за получаване на държавната субсидия си остават същите - предаваната кола не трябва да е по-"млада" от 10 години, помощта за всяка покупка е 50 хиляди рубли, а самата кола трябва да е сред 79-е модела, произвеждани на територията на Руската федерация. За втората част на програмата вече са резервирани около 60 000 коли в рамките на предварителни договори за закупуване.

Проектът за обновление на автомобилния парк от леки коли на страната донесе на руската автомобилна промишленост значителни печалби. За седемте месеца от началото на годината в сравнение със същия период на миналата година да произведени 70% повече автомобили. Донякъде този бурен ръст се обяснява с ниските резултати заради кризата на 2009-а, но самият факт, че отрасълът живна, потвърждава целесъобразността на приетите от руското правителство мерки, защото ако бяха направени директни разходи за реанимация на производството, чрез наливане на държавна пара в предприятията, разходите биха били поне десет пъти по-високи.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама