Новини » Любопитно

Бившият шеф на Opel Ханс Демант напуска GM



23.08.2010г 

Бившият шеф на Opel Ханс Демант напуска GM Шефът на глобалната интелектуална собственост и бивш бос на Opel, Ханс Демант напуска GM "за да търси нови професионални възможности" се казва в изяление на Opel, в което обаче не се споменава къде ще продължи екс-босът. Работата намирисва на както казват руснаците: "Его ушли...", защото Демант беше един от най-близките сътрудници на бившия шеф на GM Europe Карл-Петер Форстер, като и двамата бяха подръжници на идеята за продажбата на старата немска марка на канадско-руския консорциум Magna - Сбербанк.

Демант навършва 60-е следващия месец и е работил за немското поделение на GM почти 40 години, което му заслужи с правото прозвището мистър Opel. Растежът му в старата немска марка през годините вярна служба в Adam Opel AG от 1972-а досега минава през отдела за развитие на продуктите, след това идва период в центъра за инженерно развитие на GM в Уорън, Мичиган, връщане в Германия, издигане до поста главен инженер през 2001-а и президент на Opel през 2004-а. През миналата година той беше заменен от англичанина Ник Рейли и му беше предложена синекурната, новообразувана длъжност по опазване на интелектуалната собственост на концерна.

Демант, талантлив инженер, но срамежлив по натура германец, рядко имаше публични прояви и беше критикуван за известна мекота при опитите за съкращаване на разходите при борбата за спасяване на затъващата марка.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама