Новини » Любопитно

Great Wall изнася производство навън, идва и у нас



02.09.2010г 

Great Wall изнася производство навън, идва и у нас Китайската фирма Great Wall Motor планира изнасянето на производствени мощности извън Поднебесната империя в цели пет страни, които трябва да заработят до края на 2012-а година. Това се прави за да се улесни експанзията на фирмата навън и приемането на продукцията й като "местна" за съответните пазари.

Частно притежаваната китайска фирма, базирана в северната китайска провинция Хайбей иска да има монтажни мощности във Венецуела, Малайзия, Сенегал, Филипините и България, развивани с помощта на местни партньори в съответните страни. Петте завода ще имат годишен общ производствен капацитет от над 100 000 автомобила, според президента на Great Wall Вей Жианжун. "Де факто ние имаме по-високи печалби във външните ни пазари, отколкото във вътрешния" - споделя президентът Вей.

Чистата печалба на Great Wall в първата половина на годината е нараснала три пъти до 867.1 милиона китайски нови юана (US$ 127.6 милиона). Продадените автомобили за периода са 148 000, което е увеличение със 70.6% в сравнение със същия период на миналата година. Според Вей, Great Wall планира нарастване на експорта до 540 000 коли годишно през 2015-а, което ще представлява 30% oт планираните за тогава общи продажби на марката от 1.8 милиона коли.

Компанията, която е най-големият производител на пикапи и всъдеходи в Китай, не смята да спре до тук и вече води преговори с потенциални партньори в Южна Африка, Бразилия, Тайланд и Турция за развиване на производствени мощности и в тези страни.

Great Wall Motor в момента изнася продукцията си в над 100 страни и вече има монтажни предприятия в Русия, Иран, Индонезия, Виетнам, Египет и Украйна.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама