Новини » Любопитно

Пекин – Париж - 14 360 км за пет седмици!п



20.09.2010г 

Пекин – Париж - 14 360 км за пет седмици!п

Сто и три ретро автомобила и техните екипажи се включиха в поредното издание на ралито „Пекин - Париж". Този път стартът бе даден точно от същото място, както и първия път през 1907 г. - от Великата китайска стена. Маршрутът следва пътя на коприната, така че оттам участниците прекосяват Монголия, Русия, завиват на югозапад към Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, Иран, Турция, Гърция и Италия, за да финишират във Франция на парижкия площад „Вандом".
Автомобилите, включили се в ралито, са истински съкровища, произведени между 1920 и 1960 г. До края му всеки от тях ще е изминал 14 360 км за пет седмици. Марките съответно са Rolls Royce, Bentley, Aston Martin, La France, Alvis, Alfa Romeo, Lancia, Buick, Plymouth, Delage, Lagonda, Dodge и др.

 

Спонсор и основен времеизмервач на събитието е часовникарската марка Frédérique Constant, която този път откри нова глава в историята си, така че всички автомобили са украсени с логото й, а победителите ще бъдат наградени с ексклузивни часовници.

 

Дори и да не участвате като пряк зрител в „Пекин - Париж", можете да следите развоя на събитията на http://blog.frederique-constant.com, http://www.facebook.com/Watches.Frederique.Constant или http://pekingparis.com/links2010.html.
 

Източник: Агенция Speed-Press




Коментари

Добави коментар

Реклама