Новини » Любопитно

Toyota ще прави малък хибрид във Франция



30.09.2010г 

Toyota ще прави малък хибрид във Франция

Toyota Motor Corporation (TMC) и Toyota Motor Europe (TME) обявиха, че са взели решение от 2012 година във фирмения комплекс на марката във Франция (TMMF) ще започне производството на малък хибриден модел. Това напълно се вписва в проекта на гиганта за развитие на продуктовата си гама хибридни автомобили, според която до 2020-та година, всеки автомобил на Toyota и Lexus трябва да има хибридна модификация. От 2000-та година, до момента в Европа са реализирани почти 300 000 хибрида с марките Toyota и Lexus.

“Изключително сме горди от решението ни, което засилва позицията на TMMF в цялостната дейност на Toyota в Европа”, коментира Макото Сано, президент на TMMF.

TMMF ще се превърне във втория комплекс на Toyota, след този във Великобритания (TMUK), в което ще се извършва производство на хибридни автомобили на марката. През юни, TMUK стартира сглобяването на хибридната версия на Auris, половината от предвидените бройки за 2010 година от който вече са разпродадени. Сериозен повод за радост е и фактът, че новите регистрации на пионера Prius през тази година вървят на ниво с около 50% по-високо от миналогодишното.

Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама