Новини » На път

Два автомобила, обявени за издирване в Австрия и Гърция, са задържани на ГКПП – Капитан Андреево



07.10.2010г 

Два автомобила, обявени за издирване в Австрия и Гърция, са задържани на ГКПП – Капитан Андреево

Джип “Рейндж Роувър” с австрийска регистрация пристигнал на ГКПП - Капитан Андреево вчера около час след полунощ с цел излизане от страната.

Джипът е  управляван с пълномощно от сръбския гражданин K.Р. /53 г./. С него за Турция пътувал още един сръбски гражданин. При паспортната проверка се появили съмнения за редовността на документите. Автомобилът е отклонен за контрол на втора линия.
При проверката на пълномощното (напълно изрядно), извършена от австрийския дежурен полицай от Фронтекс е установено, че автомобилът е заявен за издирване от собственика му, австрийски гражданин, в ШИС /Шенгенската информационна система/. Според лизинговия договор, автомобилът няма право да напуска Европейския съюз.
Колата е предадена с протокол за доброволно предаване и се намира в ГПУ-Свиленград. Изясняването на случая продължава, като се работи и по версия за опит за застрахователна измама.

Към 17 часа вчера на същия пункт е извършена проверка на излизащ от страната лек автомобил „BMW” с българска регистрация, управляван от К.Г./21 г./ от Разлог. По документите той е собственик на автомобила. Граничният полицай, обаче се усъмнил, че има интервенция върху рамата. Експертната справка потвърдила, че има интервенция на някои от символите на VIN – табелата. Установен е оригиналният надпис. По него дежурният полицай от Фронтекс извършил проверка в Шенгенската информационна система, от която се установило, че колата се издирва в Гърция. Шофьорът и пътуващият с него 45-годишен мъж от София са задържани за 24 часа.
Автомобилът е предаден с протокол за доброволно предаване в ГПУ-Свиленград. По първоначални данни автомобилът е бил подготвен за износ в страните от арабския свят. По случая е образувано досъдебно производство.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама