Новини » Любопитно

Mitsubishi започна производството на “евро” i-MiEV



07.10.2010г 

Mitsubishi започна производството на “евро” i-MiEV

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) стартира производството на европейската модификация на електрическия си модел i-MiEV, заедно с това на Citroеn C-ZERO и Peugeot iOn в завода Мизушима. Според първоначалните предвиждания на компанията, през финансовата 2010 година, се очаква да бъдат реализирани около 5000 представителя на i-MiEV, в това число и представители, произведени за групата PSA.

MMC възнамерява да предложи i-MiEV в 14 държави в Европа- Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания, от декември тази година. През календарната 2011-та година, електрическият автомобил ще стане достояние и на потребителите и от други европейски пазари.

В сравнение с версията, предназначена за японския пазар, е вропейската идва с изцяло нови предна и задна броня, допълнително обезопасително оборудване, в това число и електронна стабилизираща програма, променена трансмисия, ново предон табло и други. Според тестовете, европейското Mitsubishi i-MiEV идва със свободен пробег от 150 километра.

Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама