Новини » Любопитно

Mercedes-Benz продължава да увеличава продажбите си



13.10.2010г 

Mercedes-Benz продължава да увеличава продажбите си
Mercedes-Benz отчете най-добрите си месечни продажби за цялата си история, след като през септември глобалната реализация на компанията достигна 118 600 автомобила. В сравнение със същия период на миналата година, резултатът на лидерът в премиум сегмента е с 13% по-добър, а този за първите девет месеца на годината се е подобрил с 16% до 854 000 единици.

От Mercedes-Benz са уверени, че търсенето на продукцията на компанията ще продължи да се увеличава през последната четвърт на 2010 година, като основните двигатели за това ще бъдат лансираните на пазара през септември нови поколения на CL- и R-Class.

Mercedes-Benz се радва на отлични резултата на почти всички пазари, на които присъства, но особено силно впечатление прави представянето на гиганта в Китай, където продадените автомобили са се увеличили двойно. Сериозни подобрения в позициите си, Mercedes-Benz отчита и в Бразилия (+23%), Русия (+47%), Япония (+16%) и Индия (+92%).

Завидно е и представянето на Mercedes-Benz в Съединените Американски Щати, където през септември се регистрира увеличение от 17% до 19 900 автомобила. В резултат на това, компанията зае челната позиция по реализация в премиум сегмента в страната. През първите девет месеца на годината, в САЩ са били закупени 159 700 автомобила на гиганта, което представлява увеличение от 18%.

Продажбите на Mercedes-Benz в Западна Европа (без Германия) са се подобрили със 7% до ниво от 33 500 автомобила през септември, като стабилни увеличения се наблюдават във Великобритания (+12%) и Франция (+5%). На родния си пазар, гигантът отчита спад в реализацията си от 5% до ниво от 27 300 единици.

През септември, Mercedes-Benz отчита 23% увеличение в продажбите на модела си E-class, които са достигнали ниво от 23 900 автомобила. Ръстът е в размер на 57% за периода от началото на годината. При S-class ръстът през изминалия месец е 14% до 6600 единици и 29% за първите девет месеца на годината. По-малко от месец след пазарното лансиране на новата генерация R-class, търсенето й се е увеличило с 9%.

През септември, smart отчита първото увеличение в реализацията от началото на годината, на фона на миналогодишните резултати. Продажбите на модела fortwo са се покачили със 7% до 10 100 единици, при миналогодишен показател от 9400. Субкомпактният мъник се радва на отличен потребителски интерес в Германия (+13%), Великобритания (+13%), Франция (+35%) и Китай (+474%).

Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама