Новини » На път

От началото на годината до момента при пътни инциденти са загинали 654 души



26.10.2010г 

От началото на годината до момента при пътни инциденти са загинали 654 души

От началото на годината до момента загиналите по пътищата са 654, с 97 по-малко в сравнение със същия период за миналата година, а ранените - 6575, с 643 по-малко. Данните са изнесени на редовното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата /ДОККПБДП/, чиито председател е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

Членовете на комисията обсъдиха предложения за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата. Становища и мнения бяха получени от граждани, областни управители и общини. Направени са 138 предложения за въвеждане на текстове за противодействие на някои нарушения. Сред тях – наказания за изкривяване и манипулиране на регистрационните номера на автомобилите и мотоциклетите; за неизправни и самоделни шумозаглушители устройства, които тероризират гражданите; организирането и участието в нерегламентирани състезания и други.
По време на заседанието бяха дискутирани въпроси за ефективното използване на технически средства за контрол, създаване на Фонд за безопасност, чиито приходи ще се формират от наказанията за нарушения, установени с тези средства.




Коментари

Добави коментар

Реклама