Новини » На път

Институциите ще си помагат при осигуряване на пропускателната способност по републиканската пътна мр



02.11.2010г 

Институциите ще си помагат при осигуряване на пропускателната способност по републиканската пътна мр

В Министерството на вътрешните работи е създадена организация по подготовката за работа в зимни условия, като са предприети редица превантивни мерки. Изготвени са планове за взаимодействие между всички компетентни структури и изпълнители по зимното поддържане. Те трябва да осигурят и пропускателната способност по републиканската пътна мрежа през зимния сезон. Предприети са действия за сигнализирането с табели на планинските проходи и пътищата към зимните курорти. Определени са и подходящите места за спиране на моторни превозни средства за поставяне на вериги или изчакване срока за забрана на движението. Разработени са и оперативни планове с варианти за действие при сложни метеорологични условия и своевременно информиране на дежурните части. Проведени са още работни съвещания за координация и взаимодействие между съседните области.
От страна на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” е изразена пълна готовност за осъществяване на непосредствен контрол след входно-изходните гранични пунктове на България, както и на територията на цялата страна
Изготвен е междуведомствен план между Агенция ”Пътна инфраструктура”, ГД “Гражданска защита”, ГД ”Охранителна полиция” и ИА “Автомобилна администрация” за предприемането на конкретни мерки за обезпечаване на нормалната проходимост по републиканската пътна мрежа през зимния сезон.




Коментари

Добави коментар

Реклама