Новини » Любопитно

Top10 на най-износващите се гаранционни авточасти



15.11.2010г 

Top10 на най-износващите се гаранционни авточасти По данни на изследване, проведено от застрахователната компания Warranty Direct на британския пазар, по време на гаранцията на нов автомобил, най-често се подменят щангите на окачването - общо 5,86% от всички гаранционни ремонти.

Всеки трети автомобил, произведен в периода от три до седем години назад има проблеми с износването на частите си. Повечето производители ограничават гаранцията си до три години, но някои, като Kia и Vauxhall я увеличават до 7 или до пробег от 100 000 мили /160 000 км/. Експертите отбелязват, че не всички гаранции поемат износването на детайлите и често в гаранционната карта могат да се открият забележки със ситен шрифт, които карат купувача сам да се оправя с проблема.

Второто и трето място в класацията са шарнирите и кормилните рейки с по 3,89 и 3,88 процента гаранционно сервизиране. След това се нареждат турбото - 2,18%, водната помпа - 2,07%, лагерите на колелата - 1,86%, горивната помпа - 1,38%, маховикът - 1,05% и инжекторите - 0,86%.

Десетката се затваря от най-скъпият гаранционен ремонт - смяна на автоматичната предавателна кутия, което струва около 4 до 6 пъти повече, отколкото замяната на всичките останали 9 позиции на рейтинга.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама