Новини » Любопитно

Продажбите в Европа продължават да намаляват



19.11.2010г 

Продажбите в Европа продължават да намаляват

Според последните данни на JATO Dynamics, новите регистрации на територията на Европа през изминалия месец са били с 4.6% под нивото на миналогодишните за същия период на годината. Продажбите на континента през първите десет месеца на годината пък са с обезпокоителните 16.2% под тези от 2009 година, като основният виновник е германският пазар, където от началото на годината до момента са регистрирани с почти 900 000 по-малко коли.

През октомври, спад в продажбите се отчита и на петте основни европейски пазара, но в същото време в Централна и Източна Европа се наблюдава сравнително завидно представяне. При осем от десетте най-търсени марки през изминалия месец се регистрира понижение в продажбите. Единствените изключения са производителите на премиум модели BMW и Audi, с повишения в новите си регистрации от съответно 6.3% и 1.4%.

Четири пък са марките, които отчитат ръст в продажбите си за първите десет месеца на годината. Сред тях не е лидерът по продажби в Европа- Volkswagen, при който се наблюдава понижение в новите регистрации от 5.7% до 1 309 568 автомобила. На второ място, с увеличение в реализацията от 7.9% до ниво от 961 941 единици се подрежда Renault. Другите три марки с “+” в края на октомври са Peugeot (+2.3%, 843 830 ед.), BMW (+5.2%, 503 249 ед.) и Audi (+0.7%, 524 157 ед.)

Най-продаваният модел в Европа продължава да бъде Volkswagen Golf, следван от Fiesta и все по-плътно от новото Polo. Само при четири модела се регистрира увеличение в продажбите в края на първите десет месеца на годината. Това са Polo, Renault Clio и Megane, както и Opel Astra.

Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама