Новини » На път

Мокри са настилките на автомагистрала „Хемус” и „Тракия”. Мъгла на Шипка



26.11.2010г 

Мокри са настилките на автомагистрала „Хемус” и „Тракия”. Мъгла на Шипка

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната са предимно сухи с изключение на тези по високите и усойни места. Мокри са настилките на автомагистрала „Хемус” и „Тракия”. В района на област Смолян и пътя Батак – Доспат има заледени и заснежени участъци, които вече са обработени. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Агенция "Пътна инфраструктура".
Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на прохода Шипка, до 100 метра в района на Бургас и до 150 метра в района на градовете Шипка и Раднево.
Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили. За зимния период вече е затворен и Върбишки проход.
Временни ограничения на движението са въведени и на пътя Разлог – Якоруда, поради ремонт на мостово съоръжение, както и на пътя Хасково – Свиленград – Капитан Андреево.
Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона – през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.
Продължават ремонтните работи на пътя София – Банкя през „Хиподрума” и на Околовръстен път на София при кръстовището за квартал „Филиповци”.




Коментари

Добави коментар

Реклама