Новини » На път

Влак блъсна кола. Жена е с опасност за живота



28.11.2010г 

Влак блъсна кола. Жена е с опасност за живота

Трима души са откарани в болница с различни наранявания след инцидента на жп прелеза между гарите Гавраилово – Чинтулово. Няма информация за състоянието на пострадалите. Това съобщиха за Агенция Фокус” от ОД на МВР-Сливен. Екипи на МВР са на мястото на инцидента. Прелезът е регулиран без бариери, а със звукова и светлинна сигнализация и вертикална маркировка. Най-вероятната причина за инцидента е, че шофьорът не е спазил сигнализацията и е навлязъл на железопътния път.

Предистория на катастрофата:

 

Бързият влак София-Бургас е блъснал лек автомобил на прелез между селата Гавраилово и Чинтулово в Сливенско, след като колата е преминала през прелеза, въпреки работещата автоматична сигнализация, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Инцидентът е станал около 13,05 ч.

Сериозно е пострадала 21-годишна жена, която пътувала със семейството си в блъсната кола, съобщиха от Областната болница в Сливен.

Според началника на спешното отделение в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен д-р Тодор Суванков пострадалата има фрактури на черепа и на лумбален прешлен и съществува опасност за живота й. Ще й бъде извършена операция.

 

Шофирал бащата на пострадалата. С тях са били още майка й и 18-годишният й брат.

Тримата са с контузии по тялото, но няма опасност за живота им. Момчето е със сътресение на мозъка и травми в шийната област, майката също е със сътресение на мозъка, а бащата е с повърхностни наранявания, уточняват от здравното заведение.

По локомотива на композицията са нанесени щети, информира vesti.bg.




Коментари

Добави коментар

Реклама