Новини » Любопитно

Fiat с ново лого



30.11.2010г 

Fiat с ново лого


Fiat търси аналогия с миналото си за да осигури на автомобилния си бизнес нова идентичност. Това е обяснението на групировката за смяна на корпоративното лого от 1 януари следващата година с ново, след отделянето автомобилната и индустриална части на групировката, планирано за същата дата.

Новото лого на Fiat S.p.A. ще фокусира вниманието върху автомобилния сектор и е инспирирано от старо лого на Fiat, използвано в началото на миналия век. В дизайна на логото е включена думата, изпълнена със сини букви на бял фон. Според хората на Fiat реинтерпретацията на старото лого е използвана за създаване на визуална идентичност, осигуряваща здрава връзка между миналото и бъдещето, като в същото време се търси модерна база и иновативност. Под името Fiat са добавени думите Società per Azioni (S.p.A.), което подсказва, че бизнесът е базиран на съвместно притежание на акции.

Fiat S.p.A. ще включва в себе си марките Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Fiat Professional и Abarth, свързаните с тях производства, плюс Magneti Marelli, производителят на системи Comau и производителят на металургични продукти Teksid.

Другата част на бившата група Fiat - Fiat Industrial S.p.A., ще контролира производителя на селскостопанска техника Case New Holland, производителят на камиони Iveco и техните свързани производства. За нея е определено друго лого, което ще има визуална идентичност с логото на Fiat Group от 2005-а. В новото лого ще са включени думите Fiat Industrial в златно, а традиционното синьо на Fiat ще е фон.

На 1 януари новите образувания Fiat S.p.A. и Fiat Industrial S.p.A. ще стартират като отделни компании със собствени акции, листвани на борсата в Милано от 3-и януари. Сегашният бос на Fiat Серджо Маркионе ще остане бос на новия Fiat S.p.A. и президент на Fiat Industrial със заместници Алфредо Алтавила и Харалд Бояновски.

Програмата за развитие на Fiat S.p.A. предвижда приходи от 64 милиарда евро през 2014, което е почти двоен скок от очакваните за тази година приходи от 32 милиарда. За продажбите се предвижда цифра от 3.8 милиона автомобила, докато за тази прогнозата е за 2.2 милиона. При Fiat Industrial прогнозите са за приходи от 29 милиарда евро през 2014-а, докато за 2010-а прогнозата е за 19 милиарда.
Източник: Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама