Новини » На път

Интензивен трафик по ГКПП



25.12.2010г 

Интензивен трафик по ГКПП

Отворени за движение са всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границите на страната. Заради почивните дни, по ГКПП-ата по българо-гръцката граница се очаква интензивно движение. При снеговалеж всички пътуващи през ГКПП – Илинден и ГКПП – Златоград автомобили трябва да бъдат снабдени с вериги. Пътищата на българска и гръцка територия и към двата гранични пункта са със стръмни участъци и опасни завои. Практиката показва, че досега при снеговалеж гръцките гранични власти на тези два пункта не допускат на тяхна територия автомобили без вериги.
От МВР предупредиха, че сред участъците с повишена концентрация на пътни произшествия е международен път Е-79 - участъците на селата Джерман, Усойка, при картинг-пистата на изхода на Благоевград към Симитли; Банско – ГКПП-Илинден. От Областната дирекция на МВР в Благоевград предупредиха, че трафикът по главен път Е-79 в участъка София-Кулата е интензивен. Ремонти се извършват в отсечката Добринище-Гоце Делчев. Трафикът в участъка Благоевград – Гоце Делчев – Драма също е интензивен. Опасност от падащи камъни има в района на село Места. Камери за постоянно видеонаблюдение има на входа и на изхода на Благоевград, на пътя при язовир „Дяково”, на Мурсалево и на тунела при Дупница. По пътя Бургас - Малко Търново и за ГКПП на българо-турската граница има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове „Лесово” и „Малко Търново”. Алтернативни маршрути на трасето ГКПП-Капитан Андреево – ГКПП-Калотина са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево. Система „на едно спиране” функционира на ГКПП-Промахон.
ГКПП по северната граница на България функционират нормално.
Около 30 % повече служители на „Гранична полиция” ще работят по българо-гръцката граница в пиковите часове по време на празниците. Екипите, които ще работят на трасетата, ще бъдат подсилени. Има и резерв от хора, които са в готовност, да бъдат повикани на работа при евентуални натрупвания на автомобили.




Коментари

Добави коментар

Реклама