Новини » На път

Жестока катастрофа край Плевен



28.12.2010г 

Жестока катастрофа край Плевен

Челен удар размаза товарен «Ман» и лек автомобил «Пежо». 44-годишният шофьор на «Пежо»-то е загинал на място, спътникът му е в Плевенската болница.Инцидентът е станал вчера в 7:40 часа на главен път Плевен–Русе, в ключовия участък между Пордим и Тотлебен. Ударили са се коли с русенска регистрация – товарен «Ман» и лек автомобил «Пежо». За да извадят 44-годишния шофьор, се наложило пожарникари да срежат ламарините на смачканата кола. Акцията е продължила половин час. Мъжът е починал на място. На спътника му - 29 годишен русенец, е оказана лекарска помощ и е освободен без опасност за живота.
По първоначална информация причина за инцидента е заспиване зад волана от преумора. 44-годишният мъж е шофирал от Словения при усложнени пътни условия - мокър път и снеговалеж. Леката кола е напуснала платното си за движение и се е врязала челно в тира, пътуващ към София. Полицията продължава да работи по случая и да изяснява причините за инцидента. Тежката катастрофа не е затворила главния път.
Обстановката по пътищата в цялата Плевенска област е усложнена. Пътните полицаи препоръчват да се шофира внимателно, със съобразена скорост.




Коментари

Добави коментар

Реклама