Новини » На път

МВР предприема мерки за обезпечаване на сигурността по време на празниците



31.12.2010г 

МВР предприема мерки за обезпечаване на сигурността по време на празниците

Близо 150 полицаи от СДВР ще осигуряват обществения ред преди, по време и след приключване на Новогодишния концерт на пл. „Княз Александър Първи”. Засилено полицейско присъствие ще има на всички възлови места в столицата – спирките на градския транспорт и метрото, централните площади, Борисовата градина, Националния стадион и др. На столичния площад ще дежурят и два екипа огнеборци с пожарни автомобили. Пожарен екип ще охранява и провеждането на зарята.
От 15 до 24 часа на 30 декември и от 10 часа на 31 декември до 14 часа на 1 януари 2011г. се забранява влизането в двете посоки на пътно превозни средства по: бул. „Цар Освободител” между пл. „Независимост” и ул. „Г.С. Раковски”; ул. „Дякон Игнатий” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”; ул. „Аксаков” между ул. „Съборна” и пл. „Александър І”; ул. „Княз Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Александър І”; ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”.
Подобни мерки са предприети във всички по-големи градове, в които ще има новогодишни тържества. Над 200 огнеборци ще проверяват как се спазват изискванията за пожарна безопасност в хотелите и ресторантите в планинските и черноморските ни курорти. През трите празнични дни засилени дежурства ще имат и спасителите - 150 служители ще бъдат в готовност да помагат на граждани в беда. Създадена е организация допълнителни екипи да обслужват и линиите на телефон 112, така че на всички обаждания да се реагира своевременно.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама