Новини » Любопитно

ZF разработва 9-степенна предавателна кутия



13.01.2011г 

ZF разработва 9-степенна предавателна кутия

Компанията ZF продължава да учудва широката автопублика с новите си разработки на многостепенни предавателни кутии. В момента инженерите й работят върху 9-степенна автоматична кутия. Тя ще бъде първата подобна в света за леки коли с напречно разполагане на мотора. Като всяка новост при автомобилите и нейното предназначение е да повиши икономичността на колата и оттам да се намали влиянието върху околната среда на отделяните от автомобила вредности.

Досега автомобилите с напречно разположение на мотора имаха не повече от шестстепенни кутии. Благодарение на създаденото специално демпферно устройство в хидротрансформатора, което погасява колебанията от завъртането на мотора при различна степен на подаваната газ, се осигурява по-бързо включване на пакета фрикциони, което пък подобрява показателите за икономичност и екологичност на колата.

Както и 8-степенният автоматик за надлъжно разполагане, новата 9-степенна кутия осигурява много кратко време за превключване на предавките, което добавя на автоматика малко спортни "гени" в комбинация с отлични характеристики на комфортно предаване на въртящия момент.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама