Новини » Любопитно

Opel инвестира в иновации



18.01.2011г 

Opel инвестира в иновации


В началото на месеца съдът в Дармщад официално удовлетвори искът на компанията Opel за смяна формата на собственост - от GmbH (дружество с ограничена отговорност) на AG (Акционерно дружество).

Tова се прави по подобие на "мама" GM, за да може по-нататък дружеството да се листва на борсата и да се осигури приход на свеж капитал за развитие. Във връзка с това и със стремежа да се върви към положително развитие, Adam Opel AG има намерения да инвестира над 11 милиарда евро през следващите пет години в разработката и развитието на нови продукти, енергоспестяващи икономични двигатели и трансмиссии. По думите на вице-президента на Opel Алан Висер, марката планира и да развива сериозно направлението за електродвигатели.

През следващите пет години Opel ще обнови моделите Insignia, Astra и Meriva, а в 2011-а ще стартира производството на новите Zafira, Astra GTC и Ampera.

Инженерите на Opel ще се погрижат, въпреки логичното заимстване на технологии от другите марки на GM, "ДНК"-то на всеки нов модел на Opel непременно да отговаря на основните ценности на марката. Възможността за обмен на платформи и технологии е наложителна в съвременните условия, особено за гиганти като GM, част от който е и Opel, както и възможността за общо финансиране на такива крупни проекти, какъвто е например Opel Ampera.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама