Новини » На път

Мокри и заснежени са пътищата в по-голямата част на страната



23.01.2011г 

Мокри и заснежени са пътищата в по-голямата част на страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри и заснежени. По високите и усойни места частично заледени, почистени и обработени. Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Хемус” и „Марица” е мокра. Намалена е видимостта до 50 метра в района на Паничково. До сто метра в районите на Средец, Елхово, Малко Търново, Слънчев бряг и Обзор и до 150 метра в районите на Севлиево, Микре, Тополовград, Ивайловград, Омуртаг, Боаза и Козница.
Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход.
Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре, както и по пътя Батак – Доспат. По пътя Смоличане - Пелатиково е забранено движението на товарни автомобили.




Коментари

Добави коментар

Реклама