Новини » Еко-ауто

Mitsubishi обяви "зелената" си стратегия до 2015 г. и бизнес плана си “JUMP 2013”



24.01.2011г 

Mitsubishi обяви "зелената" си стратегия до 2015 г. и бизнес плана си “JUMP 2013”

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви новата „Инициативна програма на Mitsubishi Motors за Околната среда 2015” – средносрочен план за дейностите на компанията, свързани с опазване на околната среда в периода фискалните 2011 до 2015 г.

Паралелно с тази програма беше обявен и средносроченият бизнес план на компанията - „JUMP 2013”.

„Инициативна програма за Околната среда 2015" поставя временни цели за 2015 г. за постигане на дългосрочните цели до 2020 г. Според тази програма електромобилите следва да представляват поне 5% от производството на компанията и така да допренесат за намаляването на CO2 емисиите с 25% и намаляване на CO2 емисиите, свързани с производствения процес с 15% (в сравнение с тези през фискалната 2005 г.).

Що се касае до продукти и технологии, компанията ще разшири моделната си гама и ще увеличи продажбите си на пазари, заинтересовани от електромобили и хибридни автомобили (EV и PHEV*). Планира се и развитието на нови технологии, които да подобрят характеристиките на този тип автомобили, както и да менажиране на жизнения цикъл на батериите - рециклиране и повторна употреба. Компанията си поставя цели намали влиянието върху околната среда чрез лансиране и развитие на нови „Зелени технологии”, включително и хибридни автомобили, ново поколение на двигателя MIVEC**, система за автоматично гасене и стартиране на двигателя; чрез разширяване на приложението на „Зелени материали” и управлението на опасните вещества, които се съдържат в различни продукти и материали.

*EV – електрически автомобили; PHEV– хибридни автомобили тип plug-in hybrid
*Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system

 

Средносроченият бизнес план на компанията - „JUMP 2013” в за периода 2011-2013 фискални години (приключва на 31 март 2014 г.) и отрязява огромната промяна в автомобилната индустрия, предизвикана от икономическата и финансова криза.

“JUMP 2013” цели „растеж и скок напред” чрез фокус на бизнес ресурсите върху все по-значими области като бързо разрастване, развиващи се пазари и екологични инициативи, както и чрез промяна на структурата на разходите.

Продуктовата част от бизнес плана включва лансирането на 8 нови електрически автомобила*1 до фискалната 2015 г. като част от усилията на компанията за намаляването на влиянието върху околната среда.

През фискалната 2013 г. ще се представят нови хибридни автомобили с подобрена горивна ефективност спрямо конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене. Успоредно с това MMC ще запази своите бизнес ресурси в световен мащаб, фокусирани върху стратегически модели като компактните и SUV автомобили, за които се очаква търсенето да нараства, особено в развиващите се пазари. Както процеса на разработка, така и продуктовата гама ще бъдат редуцирани чрез спиране на някои модели.

В развиващите се пазари, където търсенето расте, MMC планира да разшири своята моделна гама чрез лансиране на SUV модели, към които интереса нараства, както и компактни и достъпни стратегически модели като “Global Small”. Поради този факт, прогнозата за продажби през фискалната 2013 г. се увеличава с 280 000 единици спрямо последната прогноза, направена през фискалната 2010 г. В развитите пазари, където се очаква постепено възстановяване, се планират 90 000 продажби повече, заради въвеждането на нови компактни и екологични модели.


Още подробности  - Mitsubishi




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама