Новини » На път

Ранен таксиметров шофьор е един от първите, съобщили за взрива в Домодедово



25.01.2011г 

Ранен таксиметров шофьор е един от първите, съобщили за взрива в Домодедово

Андрей Абросимов, който работи в една от таксиметровите служби в Москва, съобщава по радиостанцията на своя колега Николай Храмов минути след трагедията на летище Домодедово:
„Тук има взрив! В Домодедово! Аз съм ранен! Не мога да изпълня поръчката!”
В деня на взрива (вчера) Абросимов е трябвало да посрещне пътник от Германия, но терористичният взрив е избухнал много близо до таксиметровия шофьор.
„В 17:34 успях да се свържа с нашия колега Андрей Абросимов. Той ми каза че е ранен и че го е улучил шрапнел. Успя да сподели, че е целият в кръв и лежи на пода в медицинския пункт.”, съобщава Хромов.
„Силно ме засегна, - добавил таксиметровият шофьор – Много боли”. На въпроса някой обръща ли му внимание, отговорът е бил: „ Не, наоколо е голям хаос”.
Таксиметровият шофьор е с черепно-мозъчна травма, съобщава РИА Новости.
Autoplanet1 припомня: Взривно устройство е задействано вчера в 16:32 от двама терористи-смъртници, които са били сред посрещачите на международното летище Домодедово. Мощността на устройството е до 5 кг тротилов еквивалент.
По последни данни 35 души са починали, 110 са хоспитализирани.
За огромно съжаление: Българинът Николай Иванов Иванов, който има и австрийско гражданство, е загинал при жестокия атентат на летище Домодедово в Москва, съобщиха руските власти. Информацията потвърдиха и от българското МВнР.




Коментари

Добави коментар

Реклама