Новини » На път

Мъгла намалява видимостта, има заледени участъци



28.01.2011г 

Мъгла намалява видимостта, има заледени участъци

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, с отделни мокри и заснежени участъци, а по високите места и усойни места частично заледени, като същите са почистени и обработени.
Пътната настилка на АМ „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са предимно сухи, но на места мокри участъци. Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Угърчин, до 100 метра в района на Стара Загора и до 150 метра в областите Сливен, Добрич и в районите на Първомай, Нова Загора, Никола Кослево, Каолиново, Тополовград и Ивайловград.
Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински за товарни автомобили. Затворен за товарни автомобили и моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета е и проходът Троян –Кърнаре.
Въведени са следните ограничения: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Вратник и по пътищата Батак – Доспат, Белово – Юндола, Велинград – Сърница, Ракитово – Цигов чарк, Доспат – Гоце Делчев и Доспат – Сърница. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково.
Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Петрохан и Вратник, и над 20 тона през Айтоски проход.




Коментари

Добави коментар

Реклама