Новини » На път

800 лева подкуп предложил пиян шофьор



28.01.2011г 

800 лева подкуп предложил пиян шофьор

Мъж, карал колата си след употреба на алкохол, предложил 800 лв. подкуп на костинбродски полицаи. Причинилият две катастрофи нарушител е стар познайник на полицията, регистриран шест пъти за измами и подправяне на документи на територията на София, Софийска област и Монтана.
Инцидентът се разиграл около 19 часа в сряда, когато в полицията е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в с. Петърч. Пристигналият на място полицейски екип установил катастрофа с материални щети между лек автомобил “Рено Клио” и “Опел Вектра”. Докато траел огледът, в дежурната част на районното управление е получен друг сигнал за пътен инцидент, причинен от същия автомобил, станал преди това на ул. “Еделвайс” в селото. Подалият сигнала гражданин заявил, че след удара шофьорът на френското возило избягал от местопроизшествието в посока ул. “Първи май”, където станал втория инцидент. Оказало се, че шофьорът блъснал първо паркирания на ул. “Еделвайс” лек автобил “Фолксваген”, а след това и паркирания на другата улица“Опел Вектра”.
При последвалата проверка за алкохол станало ясно, че шофьорът на реното Л.И. /46 г./ от София управлявал след употреба на алкохол – дрегерът отчел 2.36 промила. Нарушителят е качен в полицейската кола, за да бъде транспортиран до спешния център за вземане на кръвна проба. Междувременно Л.И. хвърлил шест банкноти по 50 лв. между предните седалки. След като отказал да даде кръвна проба, Л.И. е доведен в местното районно управление и задържан за 24 часа. По време на разследването в присъствието на полицаи, нарушителят предложил 500 лева на водещия разследването, за да бъде прекратена започналата процедура.
В РУП-Костинброд е образувано досъдебно производство по чл. 304 ал.1 от НК и 343 “Б” от НК.
За случая е уведомена Софийската окръжна прокуратура.




Коментари

Добави коментар

Реклама