Новини » Еко-ауто

Eлектромобилите идеални за патрулки!



14.02.2011г 

Eлектромобилите идеални за патрулки!

Или така поне смятат хората на Opel в Германия. Заявеният от тях за скорошно пускане на пазара Opel Ampera се движи абсолютно безшумно при скорост 50 км/ч и предлага достатъчно място в салона си за четирима оперативни работника в пълна екипировка. Друг автомобил не би могъл толкова незабележимо да ги достави към мястото на предполагаемо престъпление според феновете на полицията в Opel, които вече направиха и колаж на Ampera като полицейски автомобил.

Немската Opel Ampera е евроблизнак на американския Chevrolet Volt, който вече се продава в Щатите и към края на годината ще се появи в шоу-румовете на марката и в Европа. Автомобилът се ускорява от място до 100 км/ч за 9 сек и има максимална скорост от 160 км/ч. С едно зареждане на акумулаторите колата изминава около 60 км, след което в действие влиза бензинов мотор /между другото от Opel/, който задвижва бордови генератор, подаващ ток на основния в задвижването на колата електромотор. Така с един резервоар "автомобилът с удължен пробег", както обичат да го наричат в GM и Opel, може за измине още 500 км.

По идея полицейските електроколи са хубаво нещо, но има едно сериозно голямо "НО" - цената на Ampera е заявена на нивото от 42 900 евро, което като цифра едва ли ще се хареса на данъкоплатците, които плащат заплатите и оборудването на полицията.
Източник: Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама