Новини » На път

18 области с код "Жълто"



21.02.2011г 

18 области с код "Жълто"

Жълт код е обявен почти за цялата страна заради очаквани обилни валежи от дъжд и сняг, съобщиха от Националния институт по метереология и хидрология (НИМХ) към БАН, цитирани от БГНЕС.

Жълтият код се отнася за 18 области - Видинска, Монтана, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Софийска, София-град, Пернишка, Благоевградска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Добричка, Варненска и Бургаска.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно
. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, съветват от НИМХ.

Навсякъде в страната пътищата са мокри, но движението е без ограничения, съобщиха за Дарик радио от Агенция „Пътна инфраструктура". Спокойно е движението по автомагистралите „Тракия" и „Хемус". Няма забранени участъци за движение.

От пътната агенция предупреждават водачите за намалена видимост поради мъгла до 50 метра на прохода Шипка, както и в районите на Стара Загора, Разград, Лозница, Самуил, цар Калоян и по пътя Плевен - Ловеч.

Пристанище Варна е затворено за всички кораби.

Актуална пътна обстановка към 8 ч. днес:

 

Пътната настилка на автомагистрала „Марица” е суха. АМ „Тракия” е с мокри пътни участъци, а на АМ „Хемус” пътната настилка е частично мокра с опасност от заледявания в районите на мостовете и виадуктите. Поради мъгла е намалена видимостта до 150 метра в прохода Шипка и в районите на Абланица, Троян и Летница.
Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Дюлински – за товарни автомобили. Затворен е пътят Враца-Вършец поради опасност от срутване на мост на река при село Стояново. Движението е отбито през село Сумер.
Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона – през Айтоски проход.

 




Коментари

Добави коментар

Реклама