Новини » Еко-ауто

Rolls-Royce 102EX – първата лимузина на електричество



21.02.2011г 

Rolls-Royce 102EX – първата лимузина на електричество

Rolls-Royce ще представи в Женева концептуалния автомобил 102EX, снабден с електрически двигател. Тази година е отредена за тестове на модела, които ще позволят да се направи извод – добър ли е електромоторът за ултрабързите автомобили.

Rolls Royce уточнява, че разработеният от нея автомобил под название 102 Екс(102 EX) или Фантом икспериментъл eлектрик (Phantom Experimental Electric) е прототип и все още не е планирано да бъде пуснат в серийно производство. Компанията обаче предвижда тестова обиколка на Фантома в Европа, Близкия Изток, Азия и Северна Америка, при която ще бъдат проучени възможностите за експлоатация на електромобила при различни климатични условия, както и какво разстояние може да измине колата без междинно зареждане.

Освен това, новият 10 ЕХ (или Phantom Experimental Electric) ще бъде тестван от известни хора и журналисти, които трябва да дадат мнението си за зареждането и издържливостта на батерията, ефективността, надеждността и други потребителски очаквания за модела.
Техническите характеристики на Rolls-Royce 102EX ще бъдат публикувани на 1 март 2011 година.
Стойността на електрическия Rolls Royce може да достигне 1 милион британски лири (1,6 милиона долара). Той е много икономичен - пробегът от една миля (1,6 километра) ще струва 2 пенса.


 




Още по темата:

Коментари

Добави коментар

Реклама