Новини » На път

Жълт код е обявен в шест области в Южна и Югоизточна България



22.02.2011г 

Жълт код е обявен в шест области в Южна и Югоизточна България

Жълт код е обявен в Южна и Югоизточна България, съобщиха от НИМХ. Той се отнася за шест области - Смолянска, Пловдивска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Бургаска.

Снеговалежът там е между 10 и 20 литра на кв. метър. Духа североизточен вятър до 15 метра в секунда.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но е нужно хората да са с повишено внимание.

Сняг вали на много места - западно от Стара Загора, в Северна България - от Видин до Русе, както и в Софийско, Кюстендил и Благоевград.

Най-дебела до момента е снежната покривка във Видин - 24 см. В София до 05.00 часа е измерена покривка от 5 см, но продължава да вали обилен сняг, информира агенция "Фокус".

Времето над страната ще е облачно и на много места ще вали сняг, по Черноморието и в югоизточните райони - предимно дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Ще духа до умерен, по морето и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 0 и 5 градуса, в София около един.

Над планините ще е облачно и ще вали сняг, а видимостта ще е намалена. Условия за по-обилни валежи има в Рило-Родопската област. Ще духа умерен и силен вятър от източната четвърт и ще има навявания.

Максималната температура на 1200 метра ще е около минус един градус, на 2000 метра около минус шест.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.




Коментари

Добави коментар

Реклама