Новини » Застраховане

Най-честите астрахователни измами - коли "на хартия" и катастрофи "като на кино"



24.02.2011г 

Най-честите астрахователни измами - коли "на хартия" и катастрофи "като на кино"

70% от кражбите на коли през последните две години са свързани със застрахователни измами. Вратичка в Закона при регистрацията на автомобилите позволява да се внасят коли само на хартия, след което да се застраховат и да се обявят за крадени. Ето най-интересните измами, които са разкрити от фирмите за разследване на застрахователни събития.

През май миналата година автомобил с пазарджишка регистрация катастрофира. Застрахователят изплаща премията. Месец по-късно, колата вече е с тотална щета, застрахователят пак плаща. На снимките явно се вижда, че возилото има шибидах. Два месеца по-късно, колата е като нова, застрахована в друга компания, но без шибидах и е регистрирана в Бургас. Този път е обявена за открадната. Това е типичен пример за застрахователна измама.

Измами стават и със задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Оказва се, че хората инсценират катастрофи с тотални щети. За целта се наемат каскадьори. Те взимали между 500 и 2 000 лева за това да разбият колата ви в стълб или в дърво.

Загубите за застрахователите от тези измами се измерват в стотици милиони лева годишно.

bTV
 




Коментари

Добави коментар

Реклама