Новини » На път

Мокри магистрали и възможни заледявания. Един загинал за последните 24 часа



05.03.2011г 

Мокри магистрали и възможни заледявания. Един загинал за последните 24 часа

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Пътните настилки са сухи, на места мокри и заснежени, а по високите и усойни места и частично заледени, като същите са почистени и обработени. Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Марица” и „Хемус” е мокра. Възможни са заледявания на пътното платно по мостовете и виадуктите на автомагистралите.
Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в област Разград и в района на Лозница, до 100 министър в област Бургас, Велико Търново и в районите на Павликени, Горна Оряховица, Исперих и Каварна, а до 150 министър в областите на Русе, Търговище и в района на Попово. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, както и Дюлински проход за товарни автомобили.
Въведени са следните ограничения за движение на МПС: товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала и Пампорово и по пътя Батак – Доспат, Доспат - Сърница, Девин - Михалково и Гоце Делчев - Доспат. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре и по пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница и Сливен – Ичера. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец – Самоков, над 20 тона – през Айтоски проход.

Седем души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Един човек е загинал, а друг е с опасност за живота. На територията на страната са станали общо 8 пътнотранспортни произшествия. В София леките катастрофи са 18, а при станалите две тежки пътнотранспортни произшествия има двама ранени.




Коментари

Добави коментар

Реклама