Новини » Застраховане

Най-добрите коли за тийнейджъри



07.03.2011г 

Най-добрите коли за тийнейджъри

Повечето младежи и девойки не могат да си позволят сами да закупят колите си, затова родителите, които могат да направят такъв подарък, трябва да направят най-добрия възможен избор.
Има поне два възможни подхода към този проблем – от една страна, на първо място излиза въпросът за финансовите параметри, от друга страна най-напред се поставя сигурността на младия шофьор. В този аспект няма спор, че колкото по-сигурна е една кола, толкова по-добре. Но не е лошо и да помислим за финансовия ресурс, най-малкото защото съществуват алтернативи от по-нисък клас с достатъчно добри характеристики.

Класацията , която взима предвид финансовия аспект, поставя на първо място Хонда Сивик от 2006 г. На второ място се нареждат Форд Фиеста от 2011, следвана веднага от Мазда 3 от 2010 г. Класацията се завършва от Шевролет Круз от 2011 г. Идеята на подредбата е да се потърси достатъчно евтин и в същото време сигурен превоз, като разбира се, не се правят компромиси с наличните характеристики ката ABS и въздушни възглавници. В някои модели присъства електронен контрол на стабилността, някои могат да се похвалят дори с въздушни възглавници за коленете на водача. Всички подбрани коли са сравнително малки, икономични и лесни за управление.

Другата класация набляга на МПС-та, които са се представили отлично на тестовете за сигурност. Колите, подбрани от тези експерти, не са никак евтини. Те са изпитани не само във фабрични условия, но и от независими застрахователни институции или от правителствени организации. Тези автомобили имат спирачен път под 45 метра при скорост 100 км/ч на сух път. Освен това имат сериозно ускорение, подходящо за изпреварване на натоварените магистрали. Препоръчваните возила включват Хюндай Елантра след 2008 г., Мазда 3 след 2007 г., Хонда CR-V след 2005 г.
Оставяме настрана споровете дали един 18-годишен младеж е способен да се справи с притежанието и управлението на МПС, защото много родители ще се съгласят, че най-добрият вариант за превоз на тийнейджъра е картата за градския транспорт. Ако можем да осигурим лично МПС на тийнейджъра, винаги е важно да отделим специално време за разговор относно слагането на предпазни колани, разговорите по мобилен телефон, возенето на пътници и други важни моменти и да се уверим, че препоръките ни не са останали нечути.

 

Източник:

instrade.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама