Новини » Любопитно

Автопроизводителите в Япония спряха заводи след земетресението



12.03.2011г 

Автопроизводителите в Япония спряха заводи след земетресението
Hай-големите японски компании, Toyota, Nissan и Honda, спряха производството си и се опитват да оценят щетите от земетресението, разтърсило островната страна със сила 8,9 бала. Според японската полиция в завода на Honda Motor Co. е загинал един работник, затиснат от срутила се стена.

Toyota и дъщерните й компании са затворили засега три завода, но тече процес по спиране на работата и в останалите предприятия на мегакомпанията - съобщи Шиори Хашимото, представител на автоконцерна. Заводът на Toyota Boshoku Corp. в Мияги е получил сериозни увреждания, снабдителните му пътища са частично блокирани заради огромни пукнатини. Nissan също е спрял работата на три свои завода.

Епицентърът на земетресението, което се определя като едно от най-страшните в историята на страната, е бил на дълбочина 32 км и на 400 км северно от Токио. След сеизмичната катастрофа върху Япония се срина и страхотно цунами с височина до 10 м на вълната. Според японските сеизмолози, подземните тласъци с мощ над 7 бала могат да продължат на острова още цял месец.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама